|

Henri Ansio Vaarojen Maratonin ja Suomen polkujuoksumestari

Henri Ansio vei nimiinsä seitsemästä osakilpailusta koostuvan BUFF®Trail Tour Finland –cupin 2015. Pisteitä hän niitti 425 voittaen neljä kisaa seitsemästä. Tourin kakkosena on Tomi Halme pisteillä 391,97. Juha Jumisko tulee cupissa kolmanneksi pistein 330,45.

Ansio voitti miesten 43 km Vaarojen Maratonin ajalla 3:25:51. Hänen voittoaikansa on uusi reittiennätys. Toisena maaliin juoksi Jussi Nokelainen ajalla 3:29:48 ja kolmantena Tomi Halme ajalla 3:38:25.

Ansio lähti hakemaan voittoa ja aloitti pitäen hyvää vauhtia, ”turhan reippaasti” Ansion sanoin, jättääkseen toiset. Mutta hänen vetonsa kesti loppuun saakka, ja kahden kaatumisenkin jälkeen mies rikkoi reittiennätyksen.

– 3:30 oli koko ajan kiikarissa, tuli kyllä reilusti alle. Aikamoinen ylläri, iloitsi hyvävoimainen Ansio.

Naisten 43 km maraton

Yvonne Gunell (Pargas IF) juoksi voittajana maaliin reilulla erolla seuraavaan, ajalla 4:19:19, hänen henkilökohtainen ennätyksensä. Toisena tuli Jaana Leivo (Korson Kengurut) ajalla 4:32:10. Kolmantena pyyhälsi maaliin Minna Syvärinen (Espoo) ajalla 4:37:32.

– Ihan hyvin meni, sanoi Gunell vaatimattomasti. –Jaksoin loppuun asti suurin piirtein niin kun mä olin toivonut. Mä olin pelänny, että polvet tulis kipeeks, mulla on ollu nyt pari kuukautta. Mutta ne ei vaivannu.

Gunell kertoi Leivon ja Syvälän olleen pitkään edellä, mutta hän ohitti heidät ja onnistui pitämään etumatkansa maaliin asti.

Jaana Leivo nappaa BUFF®Trail Tour Finland –cupin 2015 voiton pistein 408,95. Minna Syvärinen tulee hyvänä kakkosena pistein 361,28, ja kolmantena Piia Siitonen (Jyväskylä Trail Runners) pistein 347,86. Siitonen oli tämän päivän Vaarojen Maratonissa viides ajalla 4:44:48.

Duo-sarja

Duon voittajatiimi oli Joensuun Ilvekset. Veljekset Mikko ja Jussi Joensuu iloitsivat kultaisesta ajastaan 2:53:09. Hopeaa sai Hiisin Isku, jäseninään Sami Virta ja Arttu Kauko ajalla 3:06:24. Pronssia poimi Karsu.fi:n Kaisa Pesonen ja Sampsa Suvela, ajalla 3:10:49

15 km miehet ja naiset

Miesten 15 km-sarjan kullan ansaitsi Jarno Salmelin, (Sajaniemen Sonnit) ajalla 1:00:25. Hopeaa voitti Tomi Pyylampi (Joensuu Kataja/Polkujuoksu) ajalla 1:03:31. Ja kolmantena tuli maaliin Arttu Simanainen (Joensuun Kataja) ajalla 1:06:12.

Naisissa kultaa sai Santra Säde (Kontiolahti) ajalla 1:13:45. Toisena sijoittui Jenni Laine (Sajaniemen Sonnit) ajalla 1:15:55. Ja kolmantena maaliin juoksi Alisa Laitinen (Mikkelin Hiihtäjät ry) ajalla 1:16:09.

Hietala ja Marin Vaarojen maratonin 86 kilometrin kilpailun voittajat

Vaarojen maratonin tämänvuotine 130 kilometrin sarja jouduttiin perumaan Valio-myrskyn vuoksi.

Kilpailu olisi alkanut perjantain ja lauantain välisenä yösnä kello 24.00. Pisimmälle matkalle ilmoittautuneet joutuivat tyytymään hieman lyhyempään, 86 kilometrin mittaiseen koitokseen.

Janne Hietala (Salomon Suunto Racing Team) voitti 86 kilometrin sarjan ylivoimaisesti ajalla 9:09:00.

Kärkisija pysyi alusta asti Hietalan halussa. Toisena saapui maaliin Juha Lehtonen (Paippinen) ajalla 10:20:03. Kolmantena ylitti maaliviivan Ville Tuure (Jyväskylän Trail Runners) ajalla 10:55:56.

Hietalan voittotavoite täyttyi, vaikka mies ei ollut tyytyväinen suoritukseensa. Toinen kierros oli Hietalan sanojen mukaan käsittämättömän vaikea.

— En tiiä miten voi näin olla. Tankkaaminen kisan aikana onnistui. Ei vaan ole voimaa, Hietala kertoi.

Anna Marin hyvävoimainen voittaja

Anna Marin (Ultramarinit) ylitti maaliviivan hyvissä voimissa ajalla 10:58:45 ja hymyili leveästi hetken toivuttuaan.

Piia Nieminen (Wasa Trail Runners) juoksi toisena maaliin ajalla 11:30:10. Kolmantena maaliin ehti Saara Päätalo (Kiiminki) ajalla 11:57:26.

— Oli hyvä juoksu. Olin valmistautunut 130 kilometrin juoksuun ja oli järkytys kun se peruttiin, Anna kommentoi.

Strategia meni uusiksi ja vauhti kasvoi. Annan tavoite oli voitto, ja sen hän saavutti.

Vaarojen Maratonin 86 km reitti oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyn Ultra Trail Tour Finlandin päätöskilpailu.

Miesten sarjassa kolmesta ultrajuoksusta koostuneen cupin vei nimiinsä Miika Lahtela (Rauman Palomiesurheilijat) pistein 260,4. Toiseksi sijoittui Mikael Heerman (Samba Trail Running) pistein 252,07. Kolmanneksi pistein 226,93 sijoittui Markus Juvala (HTRC).

Naisten sarjassa Anna Marin (Ultramarin) voitti pistein 232,92. Toiseksi sijoittui Saara Päätalo 147,25. Kolmannen tilan jakoivat Anna Johnson ja Katja Kegl Vencelj pistein 100.